Ricardo Oteros zuzendari nagusia: “ Berrikuntza cdtiren laguntzak Supracafé, funtsezkoak izan dira gure berrikuntza-prozesuak ”
Besterik ez ditu langileak, bere ametsa bihurtu zen kafea 38 produktu baten propietate ugarien osasungarriak finkatzeko lortu Supracafé gourmet. Gaur, indar-konstante txikia duen teknologiaren aldeko apustua egin du gisa, espainiako enpresetako bat bere sektoreko berritzaileenak. Prozesu horretan laguntza izan du Berrikuntza cdtiren berritzailea
1990Ean Ricardo Oteros, Vicente arregi eta Raúl Gil sortu zuten espainiako lehen txigorgailu saldu bakarrik% 100 arabika jatorrikoak Supracafé izeneko kafea.
Ricardo Oteros, zuzendari nagusia, ez ziren errazak izan ahal izateko. Azken hamarkadetan ete hartzea, sostengarritasuna eta kafe-makina kultura emaitza ugari eman dituela konpainiarentzat 120 hektarea baino gehiago landatzen eta 200 barietate finka bere Popayán (Kolonbia).
2015Ean Tecnicafé sortu zuen, lehenengo parke zientifiko, teknologiko eta berrikuntza-kolonbia, egoitza ogasun honetan.
Enpresaren produktu nagusiak dira besteak beste, kalitate handiko kafeak kafearen% 100 Colombia, lantzen den, eta bidezko merkataritzako kafe organikoa eta bere ogasun ekoitzitako emakumeen elkarteak, valle del Cauca Caficultoras.
Kafe-sektorea
Hazkuntza-prozesuan dagoen sektorea dago, eta, bereziki, kafe anitzetako merkaturatzen dira, produktu berriak dituzten propietate kapsulak edo edariak -hala nola, kafea berriak hotza (cold brew)
Espainian, kafe industria-sektorea osatzen dute, 300 bat enpresa hainbat tamaina: arte konpainia, talde multinazional txikiak eskualdekoak eta herrikoak.
Kafearen espainiako elkartearen arabera, gure herrialdean 210.000 tona 2022 gertatu zen kafe txigortu eta disolbagarria eta exportaron da 75.000 tona.
Zergatik Supracafé eratzea erabaki zuten?
Lanean bi urte eman ondoren, eta kafe, erabaki nuen, trebatzen kolonbiako eta gremio kafezale batera, Vicente arregi eta Raúl Gil, bi lankide merkatu-azterketa bat egiteko bideragarritasuna aztertzeko kafe bat kalitate handiko espainiako merkatuan. Emaitzak zegoen nitxo baten arabera. hori dela eta segmentu horretan negozio-plan bat aurkezten zuen konstituzioa, 1990ean, enpresa-Supracaféparte-hartze estrategikoa egin zuten kooperatiben kolonbiako kafea. horretarako, kalitate handiko dutenek caficultores hil zituzten osotara trazabilitatea.
Helburu nagusiak
Gaur egun, lehentasunezko helburuetako bat. Supracafé eredua sendotzea da balio-sorkuntza emateko integrazioan oinarritutako ekoizpen-kate-, produktu eta prozesuen. Prozesu horretan lagundu dute, batzuetan, enpresei, bai Multiscan Technologies eta aholkularitza etaCDTI Berrikuntza.
Zortzi milioi baino gehiago fakturatu zuten urteko% 99,5 duen barne-merkatuaren, konpainiak jarrita dago luxuzko HORECA sektorea (jatetxeak, hotelak, kafetegiak, etab.) eta elikadura gourmet berriarekin.
Zein da enpresa-estrategia datozen urteetarako?
Etengabeko batean gaude murgilduta, eta berrikuntza teknologikoa eta horretarako, urtero fakturazioaren% 3 I + g jardueretarako erabiltzen ditugu ia Hori da gure pasioa: produktua kalitate eta ekoizpen-prozesuan parte: ereite, labore, biltze eta kafearen banaketa. Ez da ahaztu behar gara bat sortzen duten sektoreko enpresa bere lehengaia.
Horrela, etapa guztietan kontrol zorrotza izatea ziurtatzen dugu, eta, gure bezeroen konfiantza merezi duela.
Bestalde, aspalditik garatzen ari gara, eta baliozkotzen eta aplikatuta, aukera ematen diguten teknologia azken produktuaren kalitatea hobetzeko balio erantsia, azpiproduktuak eta muzilagoak alegia, eta, hala nola azalak kafea ere ingurumen-inpaktua murriztu.
Beraz, gure estrategia datozen urteetan hazten jarraitu behar diegu beste herrialde batzuetan segmentuan, berriz, kalitate handiko jarraitzen dugu espainian, Polonia eta eslovakia, balioa faktore bereizgarriak dira gure gisa markatzen dira ekoizpen propioan prozesuetan berrikuntza eta iraunkortasuna.
Garapen teknologikoak
Gainera, bere ibilbide berritzaile, Supracafé inbertitu ditu start-ups ICZIA Ingeniering batzuk garatu duten kafe-despulpadora berritzaile baten gisa, aukera ematen duen banakako despulpado gerezien kafea, uraren erabilera, eta kafe-oskola lortzen gabe egiteko baldintza ezin hobetan elikagai gisa aprobetxatzeko.
Azken urte hauetan lortu al dira azpiproduktuak lortzeko ezaugarri hobeak dituzte?
Azpiproduktuak kafea eduki handia dute zuntz eta herdoilaren aurkakoak, eta gero eta gehiago ezagunak bere aplikazioei onuragarriak saldud. Programaren bidez, beste enpresa eta erakunde batzuekin batera Teratrofo parte hartzen ari gara bilatzen duten elikadura osagarriak, konposatu eta ondorio positiboak kolon eta ondesteko minbiziaren tratamenduan.
Gainera, produktu berri ere garatu dugu, infusioak, kafe-azaleko Tabifruit.
Zer garapen teknologikoak egiten ari?
Orain, proiektuetan lan egiten dugu kontrolatzeko hartziduratik kafea eta bestelako hobetzearekin zerikusirik duten hautatze-prozesuak eta osagaiak bilatzea azpiproduktuak erabiltzea, alegia.
Helburuak lortu nahi dituen batzuk lortzea da xigortze-lerro berriak kalitate handiko zer hobekuntza lortu dituzte?
Txigortze-kurben bidez egin dugu lan ona eta herdoilaren aurkako substantziak melanoidinas edukia dela-eta bere ondorio onuragarriak. Gainera, kalitate handiko produktu baten bila gabiltza beti sentsoriala, behar diren ondorioak osasungarriagoak har ditzaten.
Bestalde, ikusten ari gara, proiektuen bidez ari garen ikerketa eta berrikuntza laguntzarekin, honako ondorio hauetarako, CDTI Berrikuntza asko lotutako edari deribatuak-oskola kafea.
Lehen esan bezala, nabarmendu nahi nuke duela urte batera lantzen ari garelaMultiscan Technologiesegokitu eta garatu ahal izateko teknologia avanzadas a la kafe-ekoizpen finkako. Dagoeneko hainbat proiektu garatu ditugun Azken amaiera duela dago aurreikusita. bideratuta dago, eta hartzidura despulpado hautaketa 2024 eta kontrolatua, ekoizpen iraunkorra eta kafe-fruitu oso bideratu behar da erabilera. Kasu honetan ere, azpiproduktuak laguntza izan dugu aholkularitza eta laguntza finantzarioa CDTI Berrikuntza.
Azpimarratu nahi helburuak hainbat proiektutan elkarlanean garatzen dugun berrikuntza ugari du. Lehenik eta behin, esan behar da kafearen kalitatea hobetzea prozesuen bidez hautatzea eta erabiltzea, fruta eta teknologia berriak murriztea nahi dugu. Gaur egun, aztarna hidrikoaren ere aztertzen ari gara enpresekin elkarlanean aritzea, hondurasko eta guatemalan izan dira, egiaztapenean eta horrelako proiektuak garatzeko.
Azkenik, laguntza mota berri bat garatu dituen alorra CDTI Berrikuntza kafe-propietate hobetuak. gourmet melanoidinas tecnofuncionales Zer lortu dute horiek garatu ondoren?
Proiektu honen bidez, lana egin ahal izan dugu eta txigortze-kurbak espezifikoak garatzea bi helburu nagusi ditu. Alde batetik, profila hobetzea, eta, bestetik, eragin positiboa melanoidinas dira maximizatzea organoleptikoa. Gainera, iazko bidetik jarraitu nahi izan dugu, txigortze-prozesuen berri behar dugu.
Zer deritzozu enpresei laguntza-politika egiten duen CDTI?
Guretzat laguntzakCDTI Berrikuntzafuntsezkoak izan dira gure berrikuntza-prozesuak. eskerrik asko a jasotako finantziazioaren proiektuak garatzea ahalbidetuz produktu berriak sortu ahal izan dugu ari zaizkigu geroztik arte asmo handiagoko programetan parte hartzea beste enpresa batzuekin lankidetzan.
Amaitzeko, zure ustez, nola-poetikarantz eboluzionatu zuen, eta kafe-sektorea da urte batzuen buruan?
Kafe-ekoizpena da sofistikatuz joan eta aukera asko irekitzen ari da maila guztietan candena aldetik hasita, ekoizpen-prozesu berrien bidez, barietate eta laborantza-sistema, produktu berriak egiteko moduan, edariak -hala nola, kafea edo kapsula hotza (Cold Brew) oso ondo.
Bestalde, produktu berriak, gero eta osasungarriagoak eta iraunkorrak izango dira, gero eta sendoak izango dira. Horien ezaugarri organoleptikoak eta kafe handien kategoria guztietan: frutatsuak, lore, fruitu lehor, espeziatuak, etab., achocolatados
CDTIBerrikuntza
Cdtik Berrikuntza agentzia da, berrikuntzaren finantziazio-zientzia, berrikuntza eta unibertsitateak, berrikuntza eta garapen teknologikoa sustatzen du espainiako enpresen finantzaketa eta laguntza-eskaerak bideratu diren I + g + b proiektuak espainiako estatuko eta nazioarteko erakundeen arloetan hobetzeko Laguntzen Dugu. enpresen maila teknologikoa bultzatzen eta, espainiako eta nazioarteko sare bat estaltzeko; 51 herrialdetan, espainiak izan duen parte-hartzeari eta elkarlan teknologikorako hitzarmena sartzen ziren eta teknologia-transferentzia nazioarteko programak nazioarteko enpresa CDTI ere. enpresak sortu eta finkatzeko oinarri teknologikoko Espainia.
Ikastetxean, garapen teknologikoa eta berrikuntza, E.P.E. (CDTI) erakunde publikoa da zientzia, Berrikuntza ministerioaren mendeko eta unibertsitateak.
Informazio gehiago:
Prentsa-bulegoa
prensa@cdti.es
91-581.55.00
Interneten
Web gunea:www.cdti.es
Ditu Linkedin-En:https :// www.linkedin.com/company/29815
X:https :// twitter.com/CDTI _ berrikuntza
Youtuben:https :// www.youtube.com/user/CDTIoficial