María Karitatea García Busto, CEO Campomayor: “ Berrikuntza esker, cdtiren laguntzak Granja, aurrekoak baino azkarragoak izan enpresa gisa ”

María Karitatea García Busto hirugarren belaunaldiaren zati Granja Campomayor, familia-enpresa bat izan duen legatu bat jaso eta espainiako eteak sektorearen berritzaileenak hegazti bat bihurtzea

CEO GRANJA CAMPOMAYOR
Campomayor mota bat garatu du, prestatutako oinarri zuringo

Duela 80 urte hasi zen guztia, aitonak horretan ekiteko asmoa izan zuen galiziako herrixka txiki bat 300 oilo familiako ekonomiarako: garai hartan, eta osagarri gisa; izan ere, dena egiten zen, laguntza _ artisautzako familiako kide guztiak.

“ bere seme-alabetako bat, nire aitak, 14 urte zituela hasi zen lanean, eta, modu aktiboan negozio txiki hartan langile bat, arretatsu, arduratsua eta peto-petoa da. Era bena bat utzi zuen ekintzailea gazte-gaztetatik. Nire aitona hil egin da, agintea hartu ikus familiako negozioaren eta, 1982an, daGranja Campomayor.

Campomayor instalazioak

Campomayor instalazioak

Nork bere erantzukizunari aurre eginez eta enpresari Karitate García ziurtatzen du: “ Maria gisa egunero erronka asko ditugu aurre egin behar dena den, agian une honetan, arteko oreka zaindu eta handiagoak izan, epe luzerako ikuspegia eta eguneroko erronkei aurre egin, kudeaketa (ar) en ziurgabetasuna, ikasketa eta bizkorrak izatea eta hainbat merkatu ekipoak malguak erabakiak hartzea ”.

Prestakuntza-matematika loturik dago, banka sektoreak lan egin zuen 20 urtez, 2001ean sartu erabaki zuen dedikazio osoz kudeatzailetzari sendotzeko enpresa konpainiaren negozio-eredu bat berrikuntzan oinarritutako hazkunde kontrolatua, premisa honi jarraiki, sendoa eta zuhurra.

“ nik uste, datorren hamarkadan, gehiago ikusiko dugu ez direla salatzeaz arduratuko diren emakumeen kopurua zuzendaritza karguetan hainbat industria eta sektoreak. Nahiz Eta asko dago oraindik, Granja Campomayor aurrera egitearen alde egin du, eta harro gaude aldaketa behar handiagoa sustatzea. izan ere, emakumezkoak, gure zuzendaritza-taldea, emakumeen% 50 bat ”.

Filosofia

“ gure filosofia da beti hala izan: ahalegina, dedikazioa eta maitasuna, gauzak ondo egiten saiatzea. Horrek ahalbidetu digu produzitzea eta merkaturatzea landa oiloen arrautza freskoak, ekologikoak, ohiko eran, lurzoruan eta hazitako, soil-soilik, arrautzak. Ere merkaturatzen ditugu tenperatura baxua prestatzen dira bere oskola kontsumitzeko prest dauden eta bestelako Omega 3z aberastutako ahaztu gabe, hala nola, gure oboproduktuak gorringoa, argi eta arrautza osoa pasteurizatua ”.

“ urte asko dira lan-gure produktu balioets elikagaien sektoreko onenen artean. Ez da kasualitatea. kalitatea eta freskotasuna eta gure produktuak zerikusi handia dute gure instalazioak kokapena, natur ingurune pribilegiatu batean non animaliak, eta gai sentitzen dute gure tratu berezi bat, une oro, baserriko arrautza bat ireki, bere habitat. Bakarrik ikus dezakegu ezberdina da, eta horrela ikusten dute gure bezeroek Campomayor ”.

Laborategian proba

Laborategiko proba

Lorpenak

Lau espezialistak besterik ez ditu I + g + b sailak, enpresak etengabeko ari ikerketa-lan-ezaugarri hobeak dituzte produktuak lortzeko erabiliko diren elikagai batzuk batera finantzatutako proiektuak gauzatu.CDTI BerrikuntzaetaFEDER funtsak.

Proiektua garatzeko helburua lortu zuten, 2022 OVOEXPAND da produktu-gama berria egindako hidrolizatua zuringo giroko tenperaturan eduki dezaketen idazki baten bidez, merkataritza balio-bizitza hiru hilabetetik beherakoa bada. Nahi zaie edari egindako batez besteko Tenperatura Altuak lortu tratamendu Ultra (UHT) eta beste produktu batzuk, hala nola saltsak eta kremak.

“ hidrolisiak – –; horren bidez, ziurtatzen teknologia da hautsi egiten dira zona espezifiko eta peptido helarazten dioten proteina gertatzen dira zapore, usain eta bezain egonkorrak lortzeko erabilitako beste teknologia batzuk izan daitezke duten produktuen bizitza baliagarri luzekoak. hauek dira landu dugun hainbat aldagaien hidrolizatuak horiek izateko gauza badira bizi luzeko produktuak egiteko ”.

Hori garatzeko confinanciación izan du.CDTI BerrikuntzaetaFEDER Funtsakzenbait ikerketa-zentroak,,AINIA zentro teknologikoaetaSantiago de compostelako unibertsitatea.

“ azpimarratu nahi nuke bai lgenfk batera finantzatutako CDTI Berrikuntza nola eskualde mailan, leku batetik bestera ekimen bidezGaliziako Berrikuntza agentziaezinbesteko tresnak dira laguntzen digute, aurrekoak baino azkarragoak izan, mugatutako egitura arriskua murriztu, eta ekosistema batean sartzea, non harremanetan gaude. hainbat aktorek lagunduko diguten eraginik gure eguneroko bizitzan, maila teknikoan ”.

Tenperatura baxuko arrautza-jatorriko elikagai prestatuak egitea

Tenperatura baxuko arrautza-jatorriko elikagai prestatuak egitea

Mundu-patentea

“ beti uste izan dugu irmoki potentzialaren lehengai salbuespen gisa, arrautza, erabilera anitzekoa eta hainbat aukera ere bai. Arakatzean, garatutako patentea indagamos aukera buruzko Marta Miguel (CIAL-CSIC) eta Mario Sandoval sukaldari izena. Intrigados, ikerketa horren bidez jarri ginen harremanetan, eta gaur egun, urteroko berak gara esklusiboak licenciatarios patente hori.

“ aztertzean, ohartu ginen egindako lana erakutsi zuten, eta patente hori dezake berri bat hasi zen arrautza erabiltzeko lehengai gisa. hainbat teknologia sortzeko aukera vislumbramos Konbinatzean, zerbait, guztiz berritzailea ”.

ondorioz, “ ahalegina, garatzea lortu dugu hainbat prestatutako oinarri zuringo. Osagai horiek guztiak dira sar daitezke, eta matrize mikrobiologikoki ezabatzea, emultsionatzaileak, lodigarriak ere bai. Gainera, elikadura-ezaugarriak nabarmen hobetzen dute, gainera edo gelifikatzaileak elikagaien kalitate handiko proteinak, karbohidratoak gabe, koiperik gabe, eta aurkeztu behar Da eta krematsuak eragiten dute. edari esnearen alternatiba eta edari begetalak, laktosarik gabea, glutenik gabea, koiperik gabe, eta azukre erantsirik gabeko. izan ere, garapen horietan, spin-off bat osatu dugu gure merkatu handitzeko produktu-sorta Wovo, bai eta oinarrizko osagaia. bilaketa oinarritutako konponbide berritzaileak arrautza giltzarriak izaten jarraituko du gure negozioaren ”.


Erronka teknologikoak

“ zalantzarik gabe, azken urteotan teknologia lorpen handiena izan da botere industrializatzea dugun patentea lizentziatua, izan da: nahiko konplexua da berrikuntza honen zeregina betetzeko garrantziko informazioaren bidez. Gainera, lanean ari gara patente horren lerro ezberdinetan oso berritzaile izango dute, zalantzarik gabe, merkatuan oso harrera ona izaten dute ”.

Hurrengo urteetan Granja Campomayor moldatu beharko da, ingurune digitalean eta, hala, errendimendu operatiboko eragiketak eta prozesuak optimizatzeko, ahalik eta gehien.

“ ez da ahaztu behar bere CEO – arintasuna eta gardentasuna ezinbestekoak dira – azaltzen erantzuteko kontsumitzaileen eskari gero eta garrantzia etengabe aldatzen ari baitira. Bestalde, merkatu batean egin behar diogu aurre erronka ugari jarritako inflazioa, kontsumoaren hazkundeak eustea eta interes-tasetan. Enpresen arteko lankidetza, berrikuntza, benetakotasuna eta komunikazioa kudeatzeko ikuspegi humanista talentua funtsezkoak dira horiek turbulentziak nabigatu ”.

Factuación batekin 39 milioi euro baino gehiago iragan dira merkatu nazionaleko espero du etorkizun merkaturatzen dituen produktuetako batzuk kanpoan.

CDTIBerrikuntza

Cdtik Berrikuntza agentzia da, berrikuntzaren finantziazio-zientzia, berrikuntza eta unibertsitateak, berrikuntza eta garapen teknologikoa sustatzen du espainiako enpresen finantzaketa eta laguntza-eskaerak bideratu diren I + g + b proiektuak espainiako estatuko eta nazioarteko erakundeen arloetan hobetzeko Laguntzen Dugu. enpresen maila teknologikoa bultzatzen eta, espainiako eta nazioarteko sare bat estaltzeko; 51 herrialdetan, espainiak izan duen parte-hartzeari eta elkarlan teknologikorako hitzarmena sartzen ziren eta teknologia-transferentzia nazioarteko programak nazioarteko enpresa CDTI ere. enpresak sortu eta finkatzeko oinarri teknologikoko Espainia.

Ikastetxean, garapen teknologikoa eta berrikuntza, E.P.E. (CDTI) erakunde publikoa da zientzia, Berrikuntza ministerioaren mendeko eta unibertsitateak.

Informazio gehiago:

Prentsa-bulegoa
prensa@cdti.es
91-581.55.00

Interneten
Web gunea:www.cdti.es
Ditu Linkedin-En:https :// www.linkedin.com/company/29815
X:https :// twitter.com/CDTI _ berrikuntza
Youtuben:https :// www.youtube.com/user/CDTIoficial